!

A kelyhesek titkos temploma 5 csillagozás

Schmuck Ottó: A kelyhesek titkos temploma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Vége a tanévnek, eljött a nyár. Hangya Mátét, aki nem éppen az erejéről híres, Somoskőre küldik a szülei, hogy ott a kétkezi munkától megizmosodjon. Máté szorgalmasan kapál a földeken, eljár focizni a helyi fiúkkal, még fát vágni is megtanul. Senki sem sejti, hogy titokban újdonsült barátjával, Gergővel a kelyhesek történetét tanulmányozza. Máté és Gergő hisznek a legendában, amely szerint a falu közelében, egy 15. századi, föld alatt titkos templom rejtőzik. Végül egy réges-régi vers nyomra vezeti őket.

>!
Móra, Budapest, 2007
262 oldal · ISBN: 9789631183146 · Illusztrálta: Dobesch Máté
Hirdetés

Kedvencnek jelölte 2

Kívánságlistán 1


Népszerű értékelések

>!
Uzsonna

Tetszik az alapötlet, érdekes a történelmi háttér, jó volt közben a helyszínen, Somoskőn barangolni, de a stílus nem jött be nekem. Túl didaktikusnak, mesterkéltnek találtam, és ez bosszantott is egy kicsit. A végére már egy kicsit megbékéltem vele, erre tessék, nincs befejezve, elvarratlanok a szálak. Ezek szerint lesz folytatás.
A könyv történelmi, irodalmi, néprajzi, földrajzi hátterét a http://www.hangyamate.hu honlapon lehet tanulmányozni. Egyet hiányoltam csak, hogy a könyv bizonyos helyszíneit nem helyezi el a térképen, így nem is találtam meg. Egy-két elnevezésre ráakadtam, ami a helyszínekhez kötődhet, de nem Somoskő mellett, hanem a Karancson, az Ördögárok pedig sehol sincs feltüntetve…

>!
Eveline

Ezt a könyvet egy versenyre kellett olvasni. Nem volt rossz, de a kedvencemnek sem mondhatom. Jó volt néha nevetni, és egyebek. Ajánlom mindenkinek. =)

>!
WildDuck

Az eleje kicsit Tüskevár hajazás volt és befejezetlennek éreztem. :(
Amúgy az ötlet nagyon jó, ha ötlet volt, mert nagyon valóságosnak tűnt és akár igaz is lehet, persze nem ilyen formában.


Népszerű idézetek

>!
Uzsonna

Egészen más úgy nézni valamit, hogy az ember érti is, amit lát.

52. oldal


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el