A könyv Történelem Irodalom Néprajz Földrajz Elegy-belegy
 

 

 

 

Kétkelyhes Reneszánsz és Lovagi Tábor

2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Most még javasolhatsz Neked kedvező terminust a tábor időpontjára! Érdeklődés, jelentkezés a lap alján lévő űrlapon!

 

 

A tábor célja, részletes programja

 

A tábor elsődlegesen 'A kelyhesek titkos temploma' című regényhez kapcsolódik, és alapvető célja, hogy az ifjú olvasók számára lehetővé tegye az olvasottaknak a valóságban való újraátélését. A Kétkelyhes Lovaggá váló táborlakók részletesebben is megismerkedhetnek a regényben csak érintőlegesen szereplő történelmi környezettel, a dicsőséges XV. századdal, Zsigmond és Mátyás király korával.

 

A tábor címében a 'lovag' szó szerepel, de ez nem jelenti azt, hogy fiú tábort szervezünk! A lovag és a várúrnő úgy tartozik össze, mint az égen a fényes hold és a szikrázó csillagok. Nagyon várjuk a lányok jelentkezését, nélkülük nem létezhet reneszánsz!

 

A tábor fontos célja, hogy az egy hét elteltével esetleg tartósan is fennmaradó baráti közösségek kialakulásához járuljon hozzá. A lovag jelöltek az együtt töltött napok végén titkos szavazással Rectort és Custost választanak, valamint a nyújtott teljesítmények alapján eldöntik, kik lehetnek a Kétkelyhesek Társaságának lovag tagjai. Az új lovagok - remélhetőleg mindenki - megkapják a lovagok kelyhes jelét.

 

2008 a Reneszánsz Éve volt.

2009-ben a Reneszánsz tovább folytatódik, az újjászületés nem ismer évszámokat.

 

A XV. században bontakozott ki ez a csodálatos művészeti stílus és életfilozófia. A kis lovagok kalandozásaik során részletes ismereteket szerezhetnek e területen is. Külön foglalkozáson ismerkedhetnek meg a méltatlanul elfeledett költővel, Janus Pannoniussal, illetve bensőséges, szinte már impresszionista verseivel.

 

A 'A kelyhesek titkos temploma' című regényben nagy szerepet kap az épített környezetünk, a természet értékeinek szeretete, megőrzése. A lovag jelölteket meglátogatja Tamás erdész, a regény egyik főszereplője, aki az erdőről, a fákról, az erdő lakóiról tart bemutató előadást.

 

'A kelyhesek titkos temploma' honlapját több, mint ötven országból keresték fel. Szívesen látunk és várunk a határainkon túlról érkező gyermekeket is, akik vagy magyarul, vagy angolul, vagy németül meg tudják magukat értetni.

 

Noha a tábor a 'A kelyhesek titkos temploma' köré épül, de a lovag jelölteknek nem kötelező ismerniük a könyvet (legfeljebb ajánlatos). Elég ha szeretik a természetet, a történelmet, a művészeteket, és lelkük képes befogadni a lovagi eszményeket, az emberiség nagy ideáit.

 

A tábor helyszíne a tervek szerint a Medves hegységben, az erdőben, a természet közvetlen közelségében lesz.

 

Az érdeklődéstől függően a tábort 2008. július 6 - augusztus 10 közötti időszakban tervezzük lebonyolítani heti turnusokban. A tábort 8-15 év közötti fiatalok számára hirdetjük meg. A csoportok összeállításakor természetesen figyelembe vesszük az életkori különbségeket, sajátosságokat. Egy terminusban csak egy csoport indul. Elhatározásunk szerint egy-egy csoport létszáma nem haladhatja meg a 20 főt.

 

 

  

 

 

 

  Ha szívesen ott lennél ebben a táborban, légy szíves küldd el az alábbi üzenetet. Ezzel semmiféle kötelezettséget nem vállalsz, viszont segíted a szervezési munkát. A továbbiakban kísérd figyelemmel az itt megjelent friss híreket!

 

Címzett:

Üzenet tárgya:

Neved vagy beceneved:

E-mail címed:

Életkorod:

Üzeneted, észrevételed,

javaslatod a táborral kapcsolatosan:

 

                      

 

A tábor tervezett helyszíne: Medves Hotel (honlap: www.medves.hu ) cím: 3109 Salgótarján, Medvesi út 16. (Salgóbánya település szélén)

Elhelyezés hatágyas faházakban, napi háromszori étkezéssel.

A tábor maximális létszáma 20 gyermek + 3 kísérő felnőtt.

Részvételi díj: 42.500 Ft. (Befizetés lehetőleg átutalással, postai csekken.)

Előzetes jelentkezés: 2009. június 30.-ig

Előleg: 22.500 Ft, befizetése 2009. július 15.-ig

Hátralék (20.000 Ft) befizetése: 2009. augusztus 10.-ig

Előzetes jelentkezés, információ: tabor@hangyamate.hu

A tábor tervezett kezdete (utazás egyénileg) 2009. augusztus X. vasárnap 14 óra

A tábor befejezése (elutazás egyénileg) 2009. augusztus Y. szombat 14 óra

A tábor részletes programja megtalálható itt a honlapon

(www.hangyamate.hu/Fomenu/Fomenu.htm )

 

'A kelyhesek titkos temploma' című ifjúsági kalandregény kedvezményes áron, 1300.- forintért megvásárolható.

 

 

VISSZA

 
 

 

konyv@hangyamate.hu

 

 

WebDesign: www.cassaauditor.hu